2010. május 11., kedd

Újból mi húzzuk a rövidebet

Biztos ti is követitek a híreket vagy hallotok arról, hogy mi is történik országunkba, ami a fizetéseket és nyugdíjakat illeti és elég szomorú a helyzet...
Én tudom, hogy sokszor megszorítások kellenek és szabályok ahhoz, hogy valami jól működjön, de azért miért kell mindig ugyanazokon szíjat hasítani?!
Nem szeretnék panaszkodni vagy elégedetlen lenni a mostani helyzetünkkel, mert biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok is, akik sokkal rosszabb helyzetbe vannak mint mi.
Ahogy összekerültünk Árpival ragaszkodtunk, hogy albérletbe lakjunk és még most is ott lakunk. Barátságos környezetet alakítottunk ki, de mindig bennem van az, hogy ez nem a miénk és nagyon szeretnénk egy saját kis házacskát. De a körülmények nem igazán engedik meg, mivel nincs az a nagy fizetésünk. Egyszer kiszámítottam ( valószínű nagyon unatkozhattam), hogy kb. 3 évig kellene félretegyük a teljes fizetésünket, hogy megtudjunk venni egy kis üres telket. És nem is beszélek az építkezésről és persze addig élni is kellene valamiből...
Szeretünk volna banki kölcsönt venni a "Prima casa" programmal, de ezekkel a megszorításokkal nem tudom mi lesz belőle... de nem akarok nagyon elkeseredni, mert az Úr kezében van a mi életünk és ügyünk is és biztos vagyok, hogy azért kell várjunk, mert az Úr valami nagyon jót tartogat számunkra, legalábbis ezzel biztatom magam :))))
Hát addig is álmodozom, mert az legalább ingyen van;) és persze imádkozom, amiben a támogatást tőletek is szeretném kérni, mert úgy érzem szükség van rá!!!
Egy másik dolog amiért ugyancsak imádkozni kell, az az, hogy Árpinak ki alakuljon a közelben a tanári posztja. Ő sport tanár és eddig Krasznán és egy közeli faluban tanított, de mivel csökkentették a a helyeket, Árpi már nem foglalhatja el itt állását. A tituláris helye Dézsházán van, de az nagyon messze van, kb.50 km.
Amint látjátok tényleg imatámogatásra szorulunk, úgyhogy amikor eszetekbe jutunk, imádkozzatok értünk, hogy legyen meg az Úr akarata és tudjuk is azt elfogadni!!!

5 megjegyzés:

  1. Amikor albérletben laktunk, 9 évvel ezelőtt én is titokban álmodoztam egy kis házról... azóta az Úr rendelt egy szolgálati lakást, amit rendbe tettünk és karban tartjuk, és nagyon hálásak vagyunk érte. Igaz, hogy már két lakásra költöttünk, ami nem a miénk, de sebaj! Nem rágódom ezen. Hála, hogy volt miből kifizetni! Kivánságom most is lenne, de nem dédelgetem. Az Úrra bizom a sorsunkat és a jövőnket, azt, hogy hol fogunk lakni nyugdijas korunkban:).
    Szeretettel biztatlak, hogy adjál hálát azért, ami van. Ha az Úr elhozza az idejét, biztosan ki fogja rendelni a pénzt, a telket, házat, stb. Gondolj arra, hányan nem vállalnak gyereket azért, hogy épitsenek... Nektek van egy aranyos kislányotok, aki többet ér minden aranynál ugye?:))
    "Légy bátor és erős!"

    VálaszTörlés
  2. Amikor néhány hónapja hallottam a tanügyi gondokról, kérdeztem Pált: -nem tudod mi lesz Árpival??? ...mintha Pálnak mindenről tudni kellene... Azóta is imádkozunk. Az Úr tudja meddig tartson hitünket növelő körülmények között. Imádkozunk értetek. Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Biztosan nem lehet könnyű albérletben lakni és kuporgatni a pénzt lassanként,(hála Istennek mi nekünk első perctől volt hol laknunk, most pedig építkezünk) de biztos vagyok, hogy minden kialakul majd a maga idejében,csak bizzátok az Úrra a dolgot és Ő majd segít...
    Különben mintenütt rossz a helyzet, apukam is munkanélküli és még reménye sincsen, hogy fok kapni valami munkát...hisz az idősebbek már senkinek sem kellenek...mi is lassan kuporgatunk, hogy tudjunk haladni valamire...ez már csak igy van, de Isten megígérte,hogy nem hagy el minket és vigyázz, hogy mindenünk meglegyen! :)

    VálaszTörlés
  4. Anna mi is laktunk 2 evet lakberben es nagyon jo volt ahogy tudtunk venni egy kis lakast annak meg jobban orultunk :)es hogy most hazban vagyunk meg jobb de egy valami hianyzik es azert mindent oda adnak es vissza koltoznek alberletbe.Majd meglatod minden kialakul es majd nagyon fogjatok ertekelni a kis hazatokat ami a tietek lesz :)puszi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a bátorításokat és személyes megtapasztalásokat.Nekem mindig erőt ad és segít ha látom, hogy mások is hasonló helyzetbe voltak, de Isten megsegítette őket.Köszönöm az értünk mondott imát, az imának ereje van.

    VálaszTörlés