2010. szeptember 29., szerda

Kötelesség vagy szívesség


Ez volt a fő témája a mai női körnek.Különböző témákat megvitatunk és az természetes, hogy vannak dolgok amiben nem egyeznek a véleményeink, hiszen másak vagyunk, másak a felfogásaink és másak az életkörülményeink, de jó ilyenkor a biblia szavaihoz fordulni, mert benne világosan megkapjuk a választ.
Nagyon jó volt, hogy nyíltan beszélhetünk és hogy nincsenek tabu témák, mint például kb. 20-25 évvel ezelőtt és kerülgetések nélkül, nem köntörfalazva elmondjuk véleményünket, megtapasztalásainkat.Nekem ez sokat segít...Lehet, hogy sokszor túl nyílt is vagyok és utólag megbánom, de arra is gondolok, hogy lehet pont azokat a dolgokat kellett mondjam, mert mást is foglalkoztat, csak nincs mersze vagy alkalma elmondani azokat.
Következtetésképpen az született meg bennem, hogy vannak bizonyos kötelességeim (nem is kevés:)) férjemmel szemben, amelyeket szívesen kell tennem.
Ahogyan a Isten igéje is mondja:

A férj teljesítse kötelességét felesége iránt, hasonlóan a feleség is a férj iránt. 1Kor.7:3
Amit tesztek jó lélekkel végezzétek ...Kol.3:23a
Mert nem is a férfi teremtett az asszonyért, hanem az asszony a férfiért 1Kor11:9

Világosan le van írva ezekben az igékben hogy mi a tennivalónk, mégis különbséget kell tennünk, hogy mi a kötelesség, mi a szívesség és melyek azok a dolgok amelyek egyikhez sem tartozik. A szívességgel is árthatunk, ha az rossz szokást szül. De akkor is hibát ejthetünk, ha nem végezzük kellő időben, kellő kedvel kötelességünket.
Csak úgy kerülünk el minden kellemetlenséget és bűnt, ha Isten igéjére figyelünk és annak betartására és ahhoz való igazítására igyekszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése