2010. szeptember 13., hétfő

Azért nem írtam mostanában...

...mert nem akartam pesszimista hangulatot kelteni senkiben, de miért titkoljam, hogy sajnos ilyen napok is vannak és van olyan időszak amikor beborul de reménykedve várjuk a megvillanó napsugarakat...
Szóval elég ingerlékeny vagyok és elég sokat fáj a fejem.Elég ha valaki nem úgy viszonyul hozzám vagy nem úgy mond dolgokat ahogy én szeretném és már felcsattanok...nem akarom, hogy ez így legyen és nem is tetszik ez az oldalam, de olyan nehéz másnak lenni.Legszívesebben kimennék egy erdőbe és kiordibálnám magam, lehet segítene...na jó ezt nem gondoltam komolyan...
Nem tudom egész biztosan, hogy miből fakad ez az állapot, talán azért mert mostanában nem tudom rendesen kialudni magam, ugyanis Aliz megváltoztatta a nagyon jó szokását és most már elég sokat nyűgösködik, főleg esténkét és nagyon rám van ragadva...Gondolom jön a foga.
Mindezt félre téve, mostanában ezek történek, történtek velünk:
  • Voltunk Zilahon majdnem egy hetet.Elmentünk a gyerek orvoshoz egy felülvizsgálatra és hála Istenek minden rendben és nagyon jól fejlődik.Megvizsgálta alaposan, meg is mérte és már 8 kiló:)
  • Segítettünk a fát felvágni és elrakni és közben sokat tekeregtünk a városban.Jól esett egy kis mozgás és kimozdulás.
  • Árpinak ma kezdődik az iskola.Igaz eddig is be kellett menni, de ettől a héttől fogva kezdődik a tényleges tanítás.Egy kicsit izgul, hogy hogy fog menni, hiszen új környezet és kell tanítson más tantárgyakat is a sporton kívül, hogy kijöjjön a katedrája, de szerintem feltalálja magát:)
  • Egy kicsit elakadt a ház ügye, ugyanis elég sok időbe telik az átíratás és egyéb papír munka. Sokszor ez a dolog is eltudja venni a kedvem, amikor belegondolok,hogy mennyi pénz fog kelleni, hogy beköltözünk, mert a ház új és nincs teljesen befejezve(nincs bejárati ajtó, nincs leöntve, kivakolva a folyosó, nincs víz, fűtés a lakásban, nincs kész a fürdőszoba) és ezek a dolgok mind szükségesek ahhoz, hogy ott tudjunk lakni és mind pénzbe kerül.Szeretném teljesen Istenre bízni ezt és Tőle kérni azt hogy adjon erőt, türelmet és lehetőségeket ezt megoldani, mert Nélküle nem sikerül!
Szeretnék Istenhez közelebb kerülni és úgy érzem a mostani állapotom nagy akadály ebben, ezért kérlek, akinek eszébe jutok imádkozzon értem, értünk!

6 megjegyzés:

  1. Kedves Anna! Bizony az elegtelen alvas oka lehet allapotodnak.Ha csak lehetseges , valtoztass ezen, s aludjal.Add at minden aggodalmadat s elegedetlenseged az Urnak s hagyd ott , mert O Hu es Igaz s elveszi.Imadkozom erted!

    VálaszTörlés
  2. S foleg irjal errol ha ez segit!

    VálaszTörlés
  3. Koszonom Anna hogy megosztottad velunk is gondjaidat,es imatkozni fogunk erted.En is eggyetertek Iri testvernovel,hogy az Ur Igaz es Hu es elfogja venni minden aggodalmadat,hisz latja hogy szived vagya kozelebb kerulni hozza.Ez az amit ilyenkor var Isten tolunk,hogy vessuk ra minden gondunkat es hivjuk Ot segitsegul,mert O tobbet fog tenni kereseinknel.

    VálaszTörlés
  4. Tiszteletremelto az oszinteseged! Sok anyuka szenved (-ett) mar hasonlo betegsegben, csak titkoljak. Eddig volt-e gondod a fejfajassal? Ha nem, valoszinu, hogy az almatlansag miatt van, de megtortenhet, hogy a depresszio "kornyekez" teged. Amennyire tudom, mozgalmas eleted volt lanykorodban, es munkahelyed volt, plusz varosrol falura koltoztel, fiatal hazassok vagytok, nemregen gyereket szultel, plusz a haz-gondok, stb. Nem csoda, ha mar nem csak rozsaszinu felhoket latsz:).

    Talan nehez elviselni, hogy otthon ulsz egesz nap, a "negy fal kozott". Majdnem minden no ateli ezt valamilyen formaban. Kerdes, hogy felismeri-e idoben a tuneteket es kezeli-e azokat.

    Amig szep ido van, hasznald ki, mozdulj ki, es ne az erdobe menj, hanem a foterre, es a jatszoterre, ha van. Eloszor minket is megcsodaltak amikor babakocsival setaltunk a kis foterunkon... furcsaltak, de nem zavart minket. Azota eltelt nehany ev es most mar nem vagyunk "csodabogarak", akiknek nincs munkajuk, mert setalnak... Ma mar tobb szulot lehet latni estenkent a parkban nalunk is. Persze, mi most mar nem babakocsival megyunk ki, hanem biciklivel. Igy ismertunk meg nehany kedves csaladot.

    Ha kimesz setalni, beszelgethetsz masokkal, a jarokelok megcsodaljak Alizt. Gondolj arra, hogy, az elso evek nagyon hamar elrepulnek ... olykor szeretnenk visszapergetni az edes eveket:)).

    Ne keseredj el, hanem keresd a pozitiv dolgokat! Adj halat mindenert! Meglatod, fogsz tudni aludni, pihenni es orulni is - fejfajas nelkul! Szeretettel gondolok rad es sok erot kivanok neked:). Maresz

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a bátorításokat és azt, hogy együtt éreztek velem!

    VálaszTörlés
  6. Anna, nem egyformán dolgozzuk fel az eseményeket.
    Van aki élete végéig nem tudja mi a fejfájás. Nincs miért dicsekedjen, nem az ő dicsősége. Van aki nagyon sokat szenved, a "tökéletesek" lenézik, netán csúfolják, de nincs miért: ez is, amaz is egy Teremtő munkája. A stressz, kilátástalanság és mindazok a dolgok amik még ott forrnak benned, de nem tartoznak mindenkire, okozhatnak többletfejfájást. Kívánom, hogy megoldódjanak a gondjaitok, de ne feledd majd újak jönnek. Még én is tanuló vagyok, az aggodalmaskodás legyőzése terén. Imádkozzunk egymásért és tanuljunk együtt!

    VálaszTörlés