2009. október 20., kedd

Lánykör

Minden hétfő este 8-tól lánykört tartanak akrasznai lányok. Mindig más és más lány látja vendégül azokat akik érdekeltek. Maguk között beosztják, hogy ki készül, illetve kit hivnak meg. A tegnap engem illetett a megtiszteltetés, hogy megtartsam a lánykört. Mindig örülök az ilyen alkalmaknak, mert mindig egy kicsit megfiatalodok:)
Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a téma és végül úgy döntöttem, hogy jó lesz arról beszélgetni, hogy ki mennyire hálás azért, hogy NŐ.
Elég sokat beszélgettünk erről a témáról, majd igéket is olvastunk, amiből kihangsúlyozódik, hogy igen is hasznosak vagyunk, szükség van ránk (1 Mózes 2: 18-24), ragaszkodnak hozzánk( Efézus 5: 31) hogy azért vagyunk, hogy vigasztalást nyújtsunk(1 Mózes 24: 67). Úgyanakkor megtiszteltetésnek érezhetjük, hogy nők vagyunk, amikor elolvasuk, a menyasszony leirását az Énekek éneke 4 részében. Férfiről irtak ennyi bókot egy helyen?!
Azzal zártuk, az estét, hogy listát irtunk, arról, hogy ki miért hálás azért mert nő.
(Remélem, hogy a lányok nem haragszanak meg azért, hogy idézem őket:))

  • Azért , mert hiszem, hogy nem véletlen, hogy nőnek születtem és, hogy biztos, hogy velem is valami különleges terve van Istennek. Szeretnék jó feleség és jó anya lenni
  • Azért mert, majd feleség lehetek, elláthatom majd a családom (pl. főzés) és majd édesanya lehetek

  • Azért mert nagyon jó nőnek lenni, örülök, hogy nem mély férfi hangom van, örülök, hogy hosszú a hajam, annak, hogy szoknyát vehetek fel, de a legszebb az egészben az, amikor a férfiak tekintete arról beszél, hogy örülnek, annak, hogy mi nők vagyunk és hogy szükségük van ránk!:)
  • Azért, mert meg van nekünk annak a lehetősége, hogy kihordhatunk egy gyereket és talán annál jobb és szebb érzés nincs mint, a saját gyereked a kezedbe tarthatod és rád mosolyog.
  • Azért, mert nagyon áldásos megélni azt, hogy egy kis lény mozog és él benned. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt átélhetem.
Te miért vagy hálás, hogy nőnek születtél?

1 megjegyzés: